Nieuwsupdate Burkina Faso (mei 2014)

Vanuit Burkina Faso houden Peter en Ineke van Dingenen ons regelmatig op de hoogte van hun zendingswerk ter plaatse. Onlangs openden zij een ziekenhuis, maar het werk gaat natuurlijk verder. Hierbij de update van de maand mei 2014.

Het nieuws begint triest. De allereerste patient van het ziekenhuis is namelijk na 7 maanden plotseling overleden. Bibata (20 jaar) was sinds begin oktober in behandeling en ze was al vaak langs geweest voor haar medicijnen tegen een vorm van leukemie. Naar omstandigheden stelde zij het goed. Ze moet overleden zijn van een scheur in haar milt; haar milt was nog steeds vergroot ten gevolge van haar ziekte. Voor het team kwam dit nieuws hard aan.

Goed nieuws is dat de ‘association Paam Laafi’ vorige zaterdag een officiële algemene vergadering heeft kunnen houden en dat dit weer verder gaat helpen voor papierwerk dat we nog moeten bekomen van verschillende instanties. De organisatie tracht een ‘reconnaissance d’utilité publique’ krijgen, zodat we ons niet blauw moeten betalen aan taksen.

De laatste tijd komen in Burkina Faso steeds vaker tienduizenden mensen samen om aan te geven dat zij een verandering van president willen. Ook protesteren zij tegen de verandering van de grondwet waardoor de huidige president zou kunnen aanblijven. Gelukkig verlopen deze demonstraties tot nu toe rustig, maar toch vragen we jullie gebed hiervoor.