Paam Laafi ziekenhuis geopend

Op 18 januari 2014 was het dan eindelijk zo ver: na lange tijd van hard werken werd het Paam Laafi ziekenhuis in Ouagadougou (Burkina Faso) officieel geopend!

Peter en Ineke Van Dingenen zijn al enige tijd op zendingsmissie in Burkina Faso. Zij hebben daar een ziekenhuis gebouwd om te voorzien in de medische behoeften. Na verschillende tegenslagen en zegeningen was op 18 januari het moment daar dat het ziekenhuis officieel geopend werd.

Zij schrijven zelf:

“De grote dag begon met een totaal onverwachte onweersbui. Dit is ongezien midden in het droge seizoen. De tenten die tegen de zon moesten beschermen, hebben die dag dienst gedaan als bescherming tegen de regen. We herinnerden ons een lied tijdens onze allereerste uitzenddienst in 1992: de woestijn zal bloeien als een roos. En zo zou dat nog wel eens kunnen gebeuren.

Ondanks de waarschuwing voor een oppositiemanisfestatie die dag (dat was ook ongezien, naar verluidt kwamen tienduizenden mensen vredevol op straat over het hele land) kwamen een heleboel gasten om mee te vieren. Er waren verschillende toespraken, oa van Cécil Van Maelsaeke (directeur van Tearfund), de burgemeester van Saaba en de minister zelf.

Na het zegengebed van de vader van Dr. Kiswendsida –voorganger in het naburige stadje- werd het lint doorgeknipt door verschillende mensen.

Twee locale groepen brachten ook iets muzikaals, het ministerie bracht een hoeveelheid medicijnen en er was een rondleiding van de lokalen voorzien. Na het hele gebeuren volgde een maatijd voor iedereen. Naar schatting hebben 750 mensen gegeten en er was nog over. Gelukkig is alles goed verlopen.

De volgende maandag stonden er plots 7 patiënten aan de deur, het zal nu zeker drukker worden nadat het nieuws op de radio, op TV en in de krant is verschenen. Het werk gaat dus volop door!”

Meer info op www.vandingenen.com