Nieuws uit Ouagadougou

Onze zendelingen Peter en Ineke Van Dingenen zijn ondertussen al enige tijd in Ouagadougou. Eens in de zoveel tijd geven zij ons een update per email die we graag met u delen.

“Lieve vrienden,

Intussen is de april-hitte wel degelijk ingeslagen, vooral overdag is het nu zweten geblazen (overdag halen we 42°C, ’s nachts 28°C)!

We hopen dat het volgende week nog meevalt, want dan gaan we met een team van 27 personen naar Mahadaga, op 8-9u rijden ten Oosten van de hoofdstad. Deze kliniek staat al een hele tijd gepland, en een groep van 10 leerlingen en 2 leiders van Lydia’s school komt ons vervoegen om te helpen. Ze hebben ook een bijbelverhaal en spelletjes voorbereid voor de kinderen en de meeste van die 10 leerlingen zijn geïnteresseerd in medisch zendingswerk. Het wordt een hele onderneming, want we moeten ook zelf koken met al het eten dat we meenemen, er is nl niet veel te vinden in dat dorpje. Onze eigen kinderen gaan ook mee, ze zien er naar uit.

We hopen tussen de 500-700 kinderen te onderzoeken, en zullen de reis in etapes doen. Het einde van deze lange weg is slecht en we rijden met verschillende voertuigen. We waarderen jullie gebed voor deze week. We vertrekken zondagnamiddag voor de eerste (korte) etape, en komen op vrijdag 11 april terug in Ouaga aan.

Waar we ook jullie gebed voor waarderen is de reis van Ineke naar België op diezelfde avond. Ze gaat er Lydia ontmoeten, die al een weekje in België zal zijn. Lydia moet een ingreep ondergaan op 14 april. We zijn dankbaar dat Ineke kan gaan daarvoor. Daarna zal ze Lydia terug naar school brengen, en terug naar Burkina Faso vertrekken waar Peter, Jiska en Phebe gewoon verder werken en naar school gaan. Allemaal spannend!

Dankpunten: dat de mobiele kliniek in Réo 2 weken geleden goed gegaan is, daar zijn weer bijna 500 kinderen verzorgd, dat Ineke naar België kan voor Lydia’s ingreep, dat Ineke langzaam maar zeker aan het herstellen is na vorige week een paar dagen ziek te zijn.

Gebedspunten: voor de ingreep van Lydia op 14 april, dat alles ook goed zal gaan. Voor Peter, Jiska en Phebe die hier blijven, voor een goede kliniek volgende week en dat vele mensen zullen aangeraakt zijn met Gods liefde, dat de auto’s niet in panne vallen, dat iedereen gezond blijft ondanks het moeilijk slapen in de warmte, dat we weer veilig en op tijd in Ouaga aankomen. Liesbeth is aan de laatste loodjes van haar schooljaar bezig en is behoorlijk moe na een lange strenge winter, de temperaturen zijn er eindelijk weer boven nul!

Hele hartelijke groeten.”