Hoogtepunten op het zendingsveld in Burkina Faso

Om op de hoogte te blijven van wat er speelt op het zendingsveld, geven we regelmatig een update. In Burkina Faso zijn Peter en Ineke Van Dingenen al enige tijd bezig met zendingswerk. Hoogtepunten uit de maanden februari en maart:

  • Verschillende klinieken in de omgeving van Ouagadougou, en een kliniek van een week op 7u rijden in Diapaga in het Oosten van het land. In het totaal werden meer dan 1000 kinderen gezien, waarvan een 140-tal wezen. De tandarts-kliniek ging mee voor de eerste 500 kinderen en had er heel veel werk! Bij de laatste 575 kinderen hadden 11 (!) kinderen tandzorg nodig.
  • Aankomst van stagiaires: Joost uit Dilbeek (student geneeskunde, en is alweer vertrokken) en stagiairs verpleegkunde Marie, Silke, Enya en Tine uit de KHLeuven. Zij blijven tot half-mei.
  • Arjo heeft nog de bouw van de omheining van het 2de terrein kunnen coördineren voor zijn vertrek, alsook veel afwerkingen in de gebouwen samen met Sylvain die hij aan het opleiden is.
  • We hebben de officiële toestemming gekregen om generische medicijnen te kopen in de ‘CAMEG’, dat is de goedkopere centrale aankoopplaats.
  • David en dr. Kiswendsida bemannen het zieknhuis en zien tussen de 5-15 patiënten per dag.
  • We vierden onze 22ste huwelijksverjaardag op 22 februari samen met Jiska en Phebe
  • Jiska deed voor het eerst mee aan de 30-uren vastenactie van de jeugdgroep: ze heeft het goed doorstaan en laat zich sponsoren voor de projecten die ze gaan doen voor de armen hier in Burkina.
  • Onze voorganger Jan Gillisjans uit Zaventem is op bezoek sinds vorige vrijdag, hij blijft 10 dagen.

In de komenden weken staan er weer zo’n 1000 kinderonderzoeken op het programma. We zijn erg bemoedigd door de kinderen in de buurt van Diapaga. De invloed van 60 jaar onderwijs en de openheid van geest die er gekomen is na het werk van zendelingen in de regio was opvallend! De kinderen waren duidelijk minder ziek, ze hadden een betere (tand)hygiëne, ze waren niet bang van volwassenen en verstonden alles veel beter etc. wat een zegen! We hopen van 6-11 april weer Oostwaarts te trekken, samen met een groep leerlingen van Lydia’s school. Het zijn middelbare scholieren die geïnteresseerd zijn in ‘medical missions’. Dat wordt een hele onderneming, want de plek is echt in een uithoek van het land en we reizen met 26 personen.